CASEKING HUNGARY KFT.   Számítástechnikai és Biztonságtechnikai Nagykereskedés
2019. Augusztus 22.
Kategóriák listájának ki/bekapcsolása
Gyártók listájának ki/bekapcsolása
Értékcsökkent termékek
KÖRNYEZETVÉDELEM

Környezetvédelmi elveink

A Caseking Kellytech Kft fontosnak tartja környezetünk védelmét. Az alábbi oldalon folyamatosan bõvíthük a témával kapcsolatos információkat. Kérjük kövesse figyelemmel az itt található híreket.


Elemek és az akkumulátorok

Az elemek és az akkumulátorok hulladékainak visszavételérõl szóló
181/2008. (VII. 8.) Korm. rendelet 4. § (2) bekezdése szerinti fogyasztói tájékoztató ezen áramforrások felhasználói számára


Az savas ólomakkumulátorokban felhasznált anyagoknak különbözõ kockázatai lehetnek a környezetre és az emberi egészségre. Környezeti és egészségügyi hatásuk miatt nagyfontosságúak a toxikus nehézfémek és vegyületeik, így ezen áramforrásokat hulladékká válásuk után mindenképpen veszélyesnek kell tekinteni. A környezeti és egészségügyi kockázat annál nagyobb, minél több kerül ki ezekbõl a környezetbe. Az ólom pora és különbözõ vegyületei belélegezve vagy a táplálékkal juthatnak a szervezetbe. A szervezetben felhalmozódott ólom a vörösvérsejtek elroncsolódását, gyomorbetegséget, izombénulást, izületi fájdalmakat és májbántalmakat okozhat. Az elektrolitként felhasznált savak a környezetbe jutva a talajvíz ph értékének megváltoztatásával okoznak környezeti károsodást. A bõrrel vagy a nyálkahártyával érintkezve marási sérüléseket okoznak.

A kimerült, már nem használt, hulladékká vált akkumulátorok környezetbe kijutása történhet illegális elhagyással, kidobással, a települési hulladék nem megfelelõ lerakásával, vagy a települési hulladéklerakó megsérülése következtében. Ilyen esetekben az áramforrások fémtartalma a talajba kerül és nedvesség hatására olyan vegyületté alakul, amely a talajvízzel vándorolni kezd, bejut a táplálékláncba és súlyos mérgezéseket okozhat.

Az akkumulátorok hulladékká válását követõen gyûjtsük azokat más hulladéktól elkülönítve, és vegyünk részt az egyre szélesebb körben rendelkezésre álló begyûjtõrendszerbe. Ezzel csökkenthetõ a környezetbe kikerülõ veszélyes anyagok okozta egészségügyi kockázat és lehetõvé válik a hasznos alkotók visszanyerése is.

A feleslegessé vált savas ólomakkumulátort vigye el az Önhöz legközelebb esõ visszagyûjtõ helyre. A visszagyûjtõ helyekrõl a Hungakku Kht. honlapján, vagy a koordináló szervezet Zöld számán (06/80-204-342) érdeklõdhet. A gyûjtõpontokon összegyûlt akkumulátorokat elszállíttatjuk a hatósági engedéllyel rendelkezõ hulladékkezelõ létesítménybe, ahol az elõírásoknak megfelelõen történik meg az újrahasznosítás.
Természetesen partnereink számára lehetõséget biztosítunk arra is, hogy a Kelly-Tech Kft szevízében is leadhassák ezen termékeiket és mi gondoskodunk a szakszeû újrahasznosításról.
    
Hasznos tudni, hogy azok az akkumulátort forgalmazó kereskedõk, akik a koordináló szervezetek begyûjtõi hálózatába tartoznak, visszafogadják a kimerült, feleslegessé vált áramforrásokat. Ez a visszafogadás ingyenes és a kereskedõ nem kötheti a visszavételt új termék vásárlásához.

Ön hozzájárul ahhoz, hogy a hulladékból értékes fémeket lehessen visszanyerni, ha visszaviszi a kimerült áramforrását és ezzel részt vesz a begyûjtési rendszerben. Az értékes anyagok visszanyerésével a természetben elõforduló és egyre kisebb mennyiségben rendelkezésre álló anyagi erõforrások kímélhetõek.

Jelölések a vásárolt savas ólomakkumulátoron, illetve annak csomagolásán, ha a vásárolt termékben a nehézfém tartalom nagyobb egy meghatározott értéknél. „Pb” jelölés esetén a terméke ólom tartalma nagyobb, mint 0,004 tömegszázalék. A vásárolt terméken, illetve csomagolásán minden esetben megtalálható egy keresztben áthúzott kuka, amely azt jelenti, hogy ne dobja a kukába a kimerült, feleslegessé vált áramforrását, hanem vegye igénybe az elkülönített begyûjtési rendszert!

Az elemekben és akkumulátorokban felhasznált anyagoknak különbözõ kockázatai lehetnek a környezetre és az emberi egészségre. Környezeti és egészségügyi hatásuk miatt nagyfontosságúak a toxikus nehézfémek és vegyületeik, amelyek közül higany, kadmium, ólom, nikkel és zink fordulhat elõ az elemekben és akkumulátorokban. Különösen a higanyt, a kadmiumot és az ólmot tartalmazó elemek és akkumulátorok sorsa fontos, ezeket hulladékká válásuk után mindenképpen veszélyesnek kell tekinteni. A környezeti és egészségügyi kockázat annál nagyobb, minél több kerül ki ezekbõl a környezetbe.

A higany és vegyületei: az élõ szervezet számára erõsen mérgezõ hatásúak.
A higany a bõrön keresztül felszívódva vagy gõzeinek belégzésével kerülhet az emberi szervezetbe. Akut mérgezés esetén nyelõcsõ és gyomorkárosodás lép fel. Krónikus esetben idegrendszeri tüneteket, vesekárosodást okoz. A higanyvegyületek a táplálékláncon keresztül jutnak az emberi szervezetbe és egyes szervek részleges bénulását, járás-zavart, látótérkiesést, nagyothallást okozhatnak.

Kadmium: a táplálékláncon keresztül vagy porának belégzésével kerülhet a szervezetbe. Erõs enzim-méreg. Belélegezve tüdõödémát, krónikus esetben csontelváltozást okoz, amely végsõ esetben halálos kimenetelû lehet.

Ólom: Pora és különbözõ vegyületei belélegezve vagy a táplálékkal juthatnak a szervezetbe. A szervezetben felhalmozódott ólom a vörösvérsejtek elroncsolódását, gyomorbetegséget, izombénulást, izületi fájdalmakat és májbántalmakat okozhat.

Nikkel: a bõrön keresztül közvetlen érintkezéssel, porának belégzésével vagy a táplálékkal juthat a szervezetbe. Károsítja a belsõ elválasztású mirigyeket, az immunrendszert, bõrön és nyálkahártyán irritációt okoz. Porai belélegezve karcinogén hatásúak.

Cink: vegyületei mérgezõ hatása változó. A cinkoxid gõzök légzõszervi panaszokat, a vízben oldódó és nagymennyiségben a szervezetbe kerülõ zinksók hányást, hasmenést okozhatnak.
Lítium: a szervezetbe kerülve idegrendszeri elváltozásokat okozhat (fáradtság, remegés, mozgászavarok és izomrángások).

Az elektrolitként felhasznált savak és lúgok: a környezetbe jutva a talajvíz ph értékének megváltoztatásával okoznak környezeti károsodást. A bõrrel vagy a nyálkahártyával érintkezve marási sérüléseket okoznak.

FACEBOOK
RSS
RSS olvasó
KERESÉS
termékek
készleten
érkezik
aktív termékek
termékadatok
hírek
egyéb tartalom
Keresés indítása
BELÉPÉS
VISZONTELADÓK
Térképes viszonteladó keresés
Honlapkészítés:
netpeople.hu
Írjon nekünk! Vissza a nyitóoldalra Honlaptérkép Használati útmutató H-1139 BUDAPEST, VÁCI ÚT 95. +36-1-288-1000